Yazar "Acun, Sultan" için listeleme
-
CONSUMER ACCEPTABILITY OF BREAD PRODUCED FROM BY-PRODUCTS OF WINE INDUSTRY
Gul, Hulya; Gul, Mevlut; Turk-Asian, Sinem; Acun, Sultan; Nayir, Nahide; Sen, Hicran (PARLAR SCIENTIFIC PUBLICATIONS (P S P), 2017)The aim of this study was to determine consumer acceptance for breads fortified with the grape pomace by products of wine industry. Pomaces were added to bread flour at 0, 5, 7.5 and 10% levels. After sensory analyses the ... -
EFFECT OF HEAT STABILIZED WHEAT GERM ON SOME PROPERTIES OF COOKIES
Gul, Hulya; Hayit, Fatma; Bicakci, Songul; Acun, Sultan (PARLAR SCIENTIFIC PUBLICATIONS (P S P), 2018)The aim of this study was to evaluate the impact of heat stabilized wheat germ addition (HSWG) on the some chemical, physical and sensory quality of wheat flour cookies as well as to investigate the consumer's acceptability ... -
Effects of white cabbage powder on cookie quality
Gul, Hulya; Yanik, Alime; Acun, Sultan (WFL PUBL, 2013)It is well known that vegetables are good sources of natural antioxidants and dietary fiber. Vegetables in cabbage group have long been used in human nutrition due to their rich nutritional value, and also they are grown ... -
KIRMIZI PANCAR UNUNUN GLUTENSİZ BİSKÜVİ ÜRETİMİNDE KULLANILMASI
Gül, Hülya; Özer, Bedia; Acun, Sultan; Hayıt, Fatma (2021)Glutensiz unlu mamullerin teknolojik ve beslenme kalitesi genellikle düşüktür. Bu nedenle, formülasyonlarında kullanılmak üzere alternatif katkı maddeleri arayışı halen devam etmektedir. Bu çalışmada, kırmızı pancar tozu ... -
Mikroenkapsüle Çam Propolisinin Top Kek Üretiminde Kullanılması
Acun, Sultan; Gül, Hülya (2021)Bu çalışmada; keskin kokusu ve tadı nedeniyle tüketimi sınırlı olan ve sağlığa faydası tespit edilen çam propolis ekstraktının mikroenkapsüle edilerek top kek üretiminde kullanılabilirliğinin araştırılması amaçlanmıştır. ... -
Ticari Olarak Satışta Olan Glütensiz Makarnaların Bazı Fiziksel, Kimyasal Ve Tekstürel Kalitelerinin Belirlenmesi
Gül, Hülya; Hayıt, Fatma; Acun, Sultan (2023)Bu çalışmada, piyasada farklı üretici firmalar tarafından satışa sunulan glutensiz makarnaların bazı fiziksel, kimyasal, tekstürel ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi ve bu kalite özellikleri bakımından glutenli makarna ... -
Türkiye Piyasasında Satışa Sunulan Spagetti Makarnaların Bazı Kalite Özellikleri
Acun, Sultan; Gül, Hülya (2023)Günlük beslenmede önemli bir yere sahip olan makarnanın bileşimi ve kalitesi tüketici tercihini etkilemektedir. Bu çalışmada; Türkiye’de tüketiciler tarafından tercih edilen ve farklı fiyat skalasında satışa sunulan spagetti ...