• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

CONSUMER ACCEPTABILITY OF BREAD PRODUCED FROM BY-PRODUCTS OF WINE INDUSTRY

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2017

Yazar

Gul, Hulya
Gul, Mevlut
Turk-Asian, Sinem
Acun, Sultan
Nayir, Nahide
Sen, Hicran

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The aim of this study was to determine consumer acceptance for breads fortified with the grape pomace by products of wine industry. Pomaces were added to bread flour at 0, 5, 7.5 and 10% levels. After sensory analyses the four most preferred breads [Narince seed flour (NSF), Narince pomace without seed flour (NWSF), Okuzgozu seed flour (OSF) and Okuzgozu pomace without seed flour (OWSF) at 5% level] and control bread were subjected to consumer evaluation tests. Breads with 5% NSF and OSF were preferred most and rated acceptable. NSF and OSF containing breads were preferred to NWSF and OWSF breads. 48% of participants stated that their preferred time for eating the presented breads was at breakfast, 37% preferred eating them at dinner, 65% believed that the fibre content of the presented breads was normal, and 78% considered the breads to be healthy. However, the number of participants who evaluated the bread as healthy increased to 96% after they had been informed of the health benefits of bread supplemented with grape pomace. This indicates that the market potential of these breads may be increased by informing consumers about the health benefits of breads containing grape seeds or grape pomace.

Kaynak

FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN

Cilt

26

Sayı

11

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12450/1102

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2182]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Amasya

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Yönerge || Rehber || Kütüphane || Amasya Üniversitesi || OAI-PMH ||

Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Amasya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: openaccess@amasya.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Amasya by Amasya University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Amasya: