• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Development and Quality Evaluation of Gluten-Free Wafer Sheets Enriched with Strawberry Powder for Use in the Production of Gluten-Free Ice Cream Cones

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2024

Yazar

Gul, Hulya
Acun, Sultan
Korkmaz, Ayse Nur
Polat, Ebru
Saygili, Nurhan Sonay
Turker, Tugba

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study aimed to develop gluten-free wafer sheets (GFWS) by using strawberry powder (SP) with improved nutritional, technological, and sensory properties for use in gluten-free ice cream cone (GFIC) production. The gluten-free flour mixture (GFFM), comprising corn and rice flour, corn, and potato starch, was enriched with SP at varying ratios (0%, 10%, 20%, and 30%) to accomplish the designated goal. GFWS produced by adding SP was evaluated in terms of physical, chemical, textural, and sensory properties. As the SP substitution level increased, the GFWS's thickness, redness, and ash content increased while its width, brightness, moisture content, and pH decreased. When the amount of SP in the GFFM was increased, the hardness and fracturability of the GFWS showed a reduction. The inclusion of SP in GFWS led to a proportional increase in their nutritional fiber content. Regarding sensory attributes, the GFWS fortified with SP exhibited higher overall acceptability ratings than the control group (without SP). The study's results demonstrated that incorporating 30% SP into the GFFM could produce GFWS and GFIC with improved functional characteristics and satisfactory technological and sensory attributes.

Cilt

81

Sayı

2

Bağlantı

https://doi.org/10.15835/buasvmcn-fst:2024.0016
https://hdl.handle.net/20.500.12450/5904

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2182]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Amasya

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Yönerge || Rehber || Kütüphane || Amasya Üniversitesi || OAI-PMH ||

Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Amasya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: openaccess@amasya.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Amasya by Amasya University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Amasya: