• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

EFFECT OF HEAT STABILIZED WHEAT GERM ON SOME PROPERTIES OF COOKIES

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2018

Yazar

Gul, Hulya
Hayit, Fatma
Bicakci, Songul
Acun, Sultan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The aim of this study was to evaluate the impact of heat stabilized wheat germ addition (HSWG) on the some chemical, physical and sensory quality of wheat flour cookies as well as to investigate the consumer's acceptability and purchasability of these cookies. For this purpose, wheat germ, after inactivation of its enzymes by heat treatment, was added at 0, 10, 20 and 30% levels replacement with wheat cookie flour. The incorporation of the HSWG in increasing amounts lead significant changes on thickness and spread ratio of cookies. After 10% addition level of HSWG, the thickness of the cookie samples were decreased and accordingly the spread ratios were increased. At the same time cookies were became darker as the HSWG ratio was increased. The results showed that the cookies favoured by consumers could be produced by adding maximum 10% of HSWG without affecting negatively their technological quality. Thus the usage of raw wheat germ after limiting its enzymatic activity by heat treatment (roasting) will increase both the shelf life and acceptability of cookies.

Kaynak

FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN

Cilt

27

Sayı

2

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12450/972

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2182]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Amasya

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Yönerge || Rehber || Kütüphane || Amasya Üniversitesi || OAI-PMH ||

Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Amasya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: openaccess@amasya.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Amasya by Amasya University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Amasya: