• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Use of fermented dough extract in the dyeing of wool fabrics

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2018

Yazar

Onal, Adem
Yilmaz, Mustafa
Eser, Ferda

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In this study, shells of onion (Allium cepa L.) have been used for the dyeing of the wool fabrics. Fermented dough extract (FDE) has been chosen as a natural mordant compound and the effect of pre-treatment with the FDE is examined in terms of color strength and fastness values. Dyeing experiments are carried out at pH 4 and pH 7 using three mordanting techniques. The chromaticity coordinates are measured in CIELab system. The results of untreated samples are compared with the dyed samples pre-treated with FDE in terms of color strength and fastness properties. It is observed that the pre-treatment with FDE enhances not only the color strength of the dyed fabrics but also their brightness.

Kaynak

INDIAN JOURNAL OF FIBRE & TEXTILE RESEARCH

Cilt

43

Sayı

1

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12450/914

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2182]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Amasya

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Yönerge || Rehber || Kütüphane || Amasya Üniversitesi || OAI-PMH ||

Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Amasya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: openaccess@amasya.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Amasya by Amasya University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Amasya: