• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Antioxidant Activity of the Aqueous Extract of Iris taochia and Identification of its Chemical Constituents

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2018

Yazar

Askin, H.
Yilmaz, B.
Gulcin, I.
Taslimi, P.
Bakirci, S.
Yildiz, M.
Kandemir, N.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In this study, phytochemical components and antioxidant capacity of extracts obtained from Iris taochia plant, which is endemic to Caucasus, were investigated. Fifteen new compounds were detected and identified using a GC-MS system, which were isolated from Iris taochia for the first time. From the calibration curve, the amount of alpha-amyrin in dry powder of Iris taochia was calculated. The mean amount of alpha-amyrin found in whole plant powder of Iris taochia was 4.598 mu g/10 mg with a percent recovery of 0.045 % for alpha-amyrin. Antioxidant properties of Iris taochia, in vitro using Fe3+-Fe2+, Cu2+-Cu+ and Fe3+-2,4,6-tripyridyl-s-triazine reducing, 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl scavenging, 2,2'-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid) scavenging, N,N-dimethyl-p-phenylenediamine scavenging and Fe2+ chelating activities were measured. The antioxidative effects of Iris taochia have not been reported earlier. These results shown that crude ethanol and water extracts of Iris taochia had effective reducing effect, radical scavenging activity and metal chelating effects when compared to standard antioxidants. The results indicated that the ethanol and water extracts of Iris taochia could be used as a potential source of natural antioxidants by the pharmaceutical industry or as a conceivable food supplement.

Kaynak

INDIAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL SCIENCES

Cilt

80

Sayı

5

Bağlantı

https://dx.doi.org/10.4172/pharmaceutical-sciences.1000425
https://hdl.handle.net/20.500.12450/864

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2182]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Amasya

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Yönerge || Rehber || Kütüphane || Amasya Üniversitesi || OAI-PMH ||

Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Amasya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: openaccess@amasya.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Amasya by Amasya University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Amasya: