Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAsıl, Sermin
dc.contributor.authorÇetin, Muharrem
dc.date.accessioned2025-03-28T07:14:56Z
dc.date.available2025-03-28T07:14:56Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2147-4524
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12450/5659
dc.description.abstractKişisel bilgilerin teknolojideki gelişmeler sayesinde toplanmasına ve izlenmesine dayanan dijital gözetim, teknolojinin desteğiyle zaman ve mekan algısını ortadan kaldırmakta ve hayatın her alanına nüfuz edebilmektedir. Gözetimin araçlara indirgenmesinde ve bu araçların da insan hayatında önemli yerlerinin olmasına neden olan teknoloji, gözetime yönelik eleştirileri ve sorgulamaları tartışılır kılmaktadır. Bu nedenle gözetim ve teknoloji ilişkisinde ortaya çıkan yeni durum, önemli değişimlere ve gelişmelere yol açmaktadır. Bu bağlamda ileri sürülen görüşlerin sınanması için alan araştırması yapılmıştır. Araştırmanın evrenini Gazi Üniversitesi idari personelin tümü oluştururken, örneklemini de Gazi Üniversitesi idari personeli arasından araştırmamıza katılan 300 personel oluşturmaktadır. Araştırmada katılımcılara sorulan yedi faktör ölçekli sorulardan elde edilen veriler değerlendirilmeye çalışılmıştır. Çalışanların tutum ve davranışları, dijital gözetimi kabullenme ya da kabullenmeme düşüncesi bağlamında ele alınmış ve değerlendirmeye tabi tutulmuştur.
dc.description.abstractDigital surveillance, based on the collection and monitoring of personal information through advances in technology, eliminates the perception of time and space. Technology, which causes the reduction of surveillance to tools and that these tools have an important place in human life, makes criticisms and inquiries towards surveillance discussed. Therefore, the new situation in the relation of surveillance and technology leads to significant changes and developments. In this context, field research was conducted to test the opinions put forward. The population of the study consists of all Gazi University administrative staff, and the sample consists of 300 personnel from Gazi University administrative staff. In the study, the data obtained from the seven factor scale questions asked to the participants were evaluated. The attitudes and behaviors of the employees were handled and evaluated in the context of the idea of accepting or rejecting digital oversight.
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnkara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
dc.relation.ispartofİletişim Kuram ve Araştırma Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGözetimen_US
dc.subjectDijital Gözetimen_US
dc.subjectGözetim Farkındalığıen_US
dc.subjectTeknolojien_US
dc.subjectGözetim Davranışı Modeli.en_US
dc.titleKamu Çalışanlarının Teknolojinin Gözetim İşlevine Bakışı*en_US
dc.title.alternativePublic Employees’ View Of Technology’s Surveillance Functionen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentAmasya Üniversitesien_US
dc.identifier.volume2019en_US
dc.identifier.issue49en_US
dc.identifier.startpage30-Decen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.department-tempAMASYA ÜNİVERSİTESİ, AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU, Türkiye -- KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ, İLETİŞİM FAKÜLTESİ, Türkiyeen_US
dc.snmzKA_DergiPark_20250327


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster