Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞimşek, Aykut
dc.contributor.authorDemircan, Göksu
dc.date.accessioned2025-03-28T07:14:19Z
dc.date.available2025-03-28T07:14:19Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn2548-0480
dc.identifier.issn2602-2567
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12450/5479
dc.description.abstractIn this study, it is aimed to determine the perceptions and knowledge levels of domestic tourists who visiting Amasya about Amasya cuisine. In addition, whether the levels of knowledge and perceptions differ according to demographic characteristics was examined in the study. The survey technique which is a quantitative research methods was used for the research. In this context, 194 tourists were surveyed through face-to-face interviews between October and December 2019. As a result of the analysis, it has been determined that historical and cultural attractions are the main attractive factor to visiting Amasya. It is seen that the apple is the first item that comes to mind when Amasya is mentioned. In addition, it was determined that the participants which has high income level thought that the Amasya cuisine was well known, unlike the other participants. Participants at the undergraduate education level have also been found to have higher levels of perception and knowledge about Amasya cuisine.
dc.description.abstractBu çalışmada Amasya’yı ziyaret eden yerli turistlerin Amasya mutfağına yönelik algılarının ve bilgi düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca bilgi düzeylerinin ve algılarının demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediği de araştırmada incelenmiştir. Araştırmada nicel araştırma yöntemlerinden anket tekniğinden faydalanılmıştır. Bu kapsamda Ekim-Aralık 2019 tarihleri arasında, yüz yüze görüşme yoluyla 194 turiste anket uygulanmıştır. Yapılan analizler sonucunda tarihi ve kültürel çekiciliklerin Amasya’yı ziyaret etmedeki temel çekici faktör olduğu tespit edilmiştir. Elmanın da Amasya denince akla ilk gelen öğe olduğu görülmüştür. Ayrıca gelir düzeyi yüksek olan katılımcıların diğer katılımcılardan farklı olarak Amasya mutfağının yeterince tanındığını düşündükleri belirlenmiştir. Lisans eğitim seviyesinde olan katılımcıların da Amasya mutfağına yönelik algı ve bilgi düzeylerinin daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAmasya Üniversitesi
dc.relation.ispartofAmasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAmasyaen_US
dc.subjectdomestic touristen_US
dc.subjectAmasya cuisineen_US
dc.subjectperceptionen_US
dc.subjectknowledgeen_US
dc.titleDETERMINATION OF DOMESTIC TOURISTS’ PERCEPTIONS COMING TO AMASYA ABOUT AMASYA CUISINEen_US
dc.title.alternativeAMASYA’YA GELEN YERLİ TURİSTLERİN AMASYA MUTFAĞINA YÖNELİK ALGILARININ BELİRLENMESİen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentAmasya Üniversitesien_US
dc.identifier.issue8en_US
dc.identifier.startpage185en_US
dc.identifier.endpage205en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.department-tempKASTAMONU ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, 0000-0002-3317-2330, Türkiye -- AMASYA ÜNİVERSİTESİ, 0000-0002-3953-0100, Türkiyeen_US
dc.snmzKA_DergiPark_20250327


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster