Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKorkak, Samet
dc.contributor.authorTopçu, Ersin
dc.date.accessioned2025-03-28T07:11:57Z
dc.date.available2025-03-28T07:11:57Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.issn1302-1265
dc.identifier.issn2149-4894
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12450/4997
dc.description.abstract2019’da ortaya çıkarak insanların sağlığını ve hatta yaşam tarzını alt üst eden Covid 19 salgını, eğitim anlayışını da kökten değiştirmiştir. Bu sürecin başında hemen hemen tüm ülkelerde okullar geçici olarak tatil edilmiş fakat pandeminin etkisi artınca teknik altyapısı ve uyum sağlama kapasitesi yüksek olan ülkeler eğitimi tamamen uzaktan çevrimiçi hale getirmiştir. Türkiye de bu süreci en hızlı ve en başarılı yürüten ülkelerin başında gelmiştir. Öğretmen ve öğrencilerin bu süreçte internette geçirdiği vaktin birden ve büyük oranda artması, akademik kaygıların ötesinde değer anlamında da bir kaygının oluşmasına enden olmuştur. Zira internetin uçsuz bucaksız sınırsız dünyasında eğitimin verilmeye çalışılması süreci zorlaştırmıştır. Bu nedenle eğitimin tüm seviyelerde uzaktan yapıldığı bu süreçte, akademik amaçların ötesinde değer eğitiminin de aksatılmadan yürütülmesi önemlidir. Bu doğrultuda çalışmanın amacı, öğretmen görüşleri doğrultusunda uzaktan sosyal bilgiler eğitiminde, değerler eğitiminin yerini ve önemini tespit ederek bu konuda yaşanan problemlere çözümler üretebilmektir. Nitel yöntemlerden olgubilim deseninin kullanıldığı bu araştırmanın çalışma grubunu Tokat il genelinde görev yapan 28 sosyal bilgiler öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmacı tarafından hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu ile toplanan veriler R tabanlı QDA programıyla betimsel analiz yapılarak çözümlenmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre değer eğitiminde aile ve okulun çok önemli bir yeri olmakla birlikte, bu konuda yüz yüze eğitimin uzaktan eğitime kıyasla daha etkili olduğu görülmüştür.
dc.description.abstractThe Covid 19 epidemic, which emerged in 2019, radically changed the understanding of education. At the beginning of this process, schools were temporarily closed in almost all countries, but as the effect of the pandemic increased, many countries made education online completely remotely. Türkiye is one of the countries that carries out this process most successful way. In this process, where education is carried out remotely at all levels, it is important that values education be carried out uninterruptedly In this direction, the aim of the study is to determine the place and importance of values education in distance social studies education in line with the opinions of teachers and to produce solutions to the problems experienced in this regard. The study group of this research, in which the phenomenology pattern, which is one of the qualitative methods, is used, consists of 28 social studies teachers working throughout the province of Tokat. The data collected by the semi-structured interview form prepared by the researcher were analyzed with the R-based QDA program and descriptive analysis method. According to the results, although family and school have a very important place in values education, it has been seen that face-to-face education is more effective than distance education in this regard.
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe University
dc.relation.ispartofAfyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSosyal bilgileren_US
dc.subjectdeğerler eğitimien_US
dc.subjectsosyal bilgiler öğretmenien_US
dc.subjectuzaktan eğitimde değerler eğitimien_US
dc.titleSosyal Bilgiler Öğretmenlerine Göre Uzaktan Eğitimde Değerler Eğitimien_US
dc.title.alternativeValues education in distance education according to social studies teachersen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentAmasya Üniversitesien_US
dc.identifier.volume27en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage41en_US
dc.identifier.endpage56en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.doi10.32709/akusosbil.1288175
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.32709/akusosbil.1288175
dc.department-tempMilli Eğitim Bakanlığı, 0000-0002-9009-3196, Türkiye -- Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 0000-0003-0627-2384, Türkiyeen_US
dc.snmzKA_DergiPark_20250327


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster