Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorMakbule Civelek Oruç
dc.contributor.authorOğuz Türkay
dc.date.accessioned09.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-09T21:06:00Z
dc.date.available09.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-09T21:06:00Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn1301-5265
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpZME5ESTRPQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12450/421
dc.description.abstractGelişen ve değişen şartlar turistik tüketicilerin tercihlerinde ve tatil anlayışlarında değişimi beraberinde getirmektedir. Geleneksel turizm anlayışına karşıt olan çevreye duyarlı, çevre dostu turizm anlayışları yaygınlaşmaktadır. Çevre dostu turizm anlayışlarından biri de kaynakları "koru-kullan" düşüncesi ile hareket eden tarım turizmidir. Bu çalışmanın amacı tarım turizmi işletmelerine ait web sitelerinin belirlenen kriterler doğrultusunda incelenmesi, eksikliklerinin saptanarak yapılması gerekenlerin ortaya konmasıdır. Çalışma örneklemini Türkiye'deki ve İspanya'daki tarım turizmi işletmeleri oluşturmaktadır. TaTuTa'dan elde edilen işletmelerle Türkiye'den 91, Green Holiday'den elde edilen işletmelerle ise İspanya'dan 96 web sitesine 09.06.2016-04.07.2016 tarihleri arasında ulaşılmıştır. Araştırmada veri toplama amacıyla 4 ana kriter 27 alt kategori ile incelenerek karşılaştırmalı analiz yapılmıştır. Çalışmanın sonuçları değerlendirildiğinde Türkiye'deki tarım turizmi işletmelerine ait web sitelerinin niteliksel ve niceliksel anlamda yetersiz kaldığı görülmektedir. Rezervasyon bilgileri, tesise ait bilgiler, iletişim bilgileri ve destinasyon bilgileri gibi 4 ana kriter baz alındığında İspanya'daki tarım turizmi işletmelerine ait web sitelerinin daha ön planda olduğu sonucuna varılmıştıren_US
dc.description.abstractDeveloping and changing conditions bring along changes in preferences and in the understanding of holiday concept of tourist consumers. Environment-friendly tourism concept that is against traditional tourism has become widespread. One of the environmental-friendly tourism concept is the one with idea of “protect-use” the resources. The aim of this study is to analyze the web sites of agriculture tourism businesses in accordance with the determined criteria and detecting their inadequacies to show what should be done. Agriculture tourism businesses in Turkey and Spain constitute the study samples. 91 websites from Turkey obtained through the businesses reached from TaTuTa and 96 from Spain obtained through Green Holiday were contacted between 09th, June 2016 and 04th July 2016. In the study, a comparative analysis is carried out through 4 main criteria and 27 sub categories in order to collect the data. When the results of the study are evaluated, it is seen that the web sites of agriculture tourism businesses in Turkey are inadequate in terms of quality and quantity. When the 4 main criteria such as reservation information, management information, contact information and destination information are considered, it is concluded that the web sites of agriculture tourism businesses in Spain are ahead of the ones in Turkeyen_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSosyal Bilimleren_US
dc.subjectDisiplinler Arasıen_US
dc.titleTARIM TURİZMİ PAZARLAMASINDA WEB SİTELERİNİN ROLÜ: TÜRKİYE VE İSPANYA’DAKİ TARIM TURİZMİ İŞLETMELERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİen_US
dc.title.alternativeThe Role of Web Site in Agriculture Tourism Marketing: A Comparative Analysis of Agriculture Tourism Businesses in Turkey and Spainen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalBalıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisien_US
dc.departmentAmasya Üniversitesien_US
dc.identifier.volume20en_US
dc.identifier.issue37en_US
dc.identifier.startpage313en_US
dc.identifier.endpage338en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster