• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Partikül büyüklüğünün üzüm posasının kompozisyonuna ve hidrasyon, yağ tutma, termal, teknolojik özelliklerine etkisi

xmlui.dri2xhtml.METS-1.0.item-rights

info:eu-repo/semantics/openAccess

Date

2024

Author

Başkaya Szezer, Duygu

Metadata

Show full item record

Abstract

Üzüm posası, içecek endüstrisinin bir yan ürünüdür. Bu çalışmada 595 μm’den büyük, 298-595 μm, 150-297 μm, 149-106 μm, 75-105 μm ve 74 μm’den küçük partiküle sahip üzüm posasının kompozisyon, hidrasyon, yağ tutma, termal ve bazı teknolojik özellikleri ile renk değerlerinin farklı olduğu bulunmuştur. 595 μm’den büyük partiküllü örneklerde kül, ham yağ, karbonhidrat içeriği, suda ve yağda çökelti hacim fraksiyonu, pH, ısıl yayılma ve renkte açıklık (L) değeri diğer örneklerden yüksek ölçülmüştür. Su tutma kapasitesi, su absorpsiyon indeksi, yağ tutma kapasitesi, yağda şişme gücü ise 150-297 µm partikül büyüklüğüne sahip örneklerde en yüksek olarak bulunmuştur. Nem, ham protein içeriği, çözünürlük indeksi, suda şişme gücü, hacimsel ve sıkıştırılmış yoğunluk, su aktivitesi, briks, refraktif indeks, ısıl iletkenlik, özgül ısı, kırmızılık (a), sarılık (b) ve renk farklılığı (∆E) özellikleri ise 74 µm’den küçük partiküllü örneklerde en yüksek olarak belirlenmiştir.

Volume

10

Issue

1

URI

https://doi.org/10.3153/FH24005
https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/1268773
https://hdl.handle.net/20.500.12450/4152

Collections

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [1323]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Instruction | Guide | Contact |

DSpace@Amasya

by OpenAIRE
Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherCategoryLanguageAccess TypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherCategoryLanguageAccess Type

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Instruction || Guide || Library || Amasya University || OAI-PMH ||

Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Amasya, Turkey
If you find any errors in content, please contact: openaccess@amasya.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Amasya by Amasya University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Amasya: