dc.contributor.author | Daşkın, Mustafa | |
dc.contributor.author | Aşan, Kübra | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T19:38:28Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T19:38:28Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.21325/jotags.2022.990 | |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/517116 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12450/3155 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı, Sinop destinasyon imajının araştırılması ve destinasyon imajının destinasyon aidiyeti, tavsiye etme davranışı ve öznel iyi oluş üzerindeki rolünü araştırmaktır. Araştırma verileri Sinop ilini ziyaret eden turistlerden yüz yüze anket tekniği ile toplanmıştır. Araştırma lokasyonunda toplam 143 adet kullanılabilir anket elde edilmiştir. Verileri test etmek için çoklu regresyon analizi kullanılmıştır. Mevcut çalışmada tüm hipotezler desteklenmiştir. Çalışma sonuçlarına göre, destinasyon imajının aidiyet ve tavsiye etme tutumlarının yanı sıra öznel iyi oluş üzerinde olumlu etkileri olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ancak ortalama değerler, katılımcıların DEİM6 (Alışveriş imkanları yeterlidir), DEİM7 (Gece hayatı yeterli), DEİM8 (Sinop’ta yeme-içme seçenekleri çok çeşitlidir) ve DEİM10 (Gelişmiş altyapıya sahiptir) hususlarında hemfikir olmadıklarını göstermektedir. Bu bulgular, turistlerin mevcut algılarını ve imajını anlamak ve gerekli aksiyonları hayata geçirmek açısından destinasyon için oldukça önemlidir. Araştırma öncülleri ve bulguları açısından yeni olan bu çalışma turizm literatürüne katkı sağlamakta ve turizm uygulayıcılarına da faydalı öneriler sunmaktadır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Sinop Şehrinin Destinasyon İmajı ve Destinasyon Bağlılığı, Tavsiye Etme ve Öznel İyi Oluş Üzerindeki Rolü | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.department | Amasya Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 10 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 284 | en_US |
dc.identifier.endpage | 301 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 517116 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.21325/jotags.2022.990 | |
dc.department-temp | Amasya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otelcilik, Restoran ve İkram Hizmetleri Bölümü, Amasya, Türkiye Sinop Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Rekreasyon İşletmeciliği Bölümü, Sinop, Türkiye | en_US |