Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOba, Sirin
dc.contributor.authorArtik, Nevzat
dc.contributor.authorPirouzian, Haniyeh Rasouli
dc.contributor.authorPalabıyık, İbrahim
dc.contributor.authorSağdıç, Osman
dc.contributor.authorKonar, Nevzat
dc.contributor.authorToker, Ömer Said
dc.date.accessioned2024-03-12T19:38:20Z
dc.date.available2024-03-12T19:38:20Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.issn1309-6273
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.15237/gida.GD20055
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/417008
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12450/3063
dc.description.abstractIn the current study, the Central Composite Design was applied to optimize HS-SPME extraction in orderto detect 2,3,5,6 tetramethyl pyrazine in isomalt contaning milk chocolate. The optimal conditions for thethree experimental responses influencing SPME efficiency were 10 min, 40 min and 57 °C for equilibrationtime, extraction time and extraction temperature, respectively. SPME fibers coated with 100 mpolydimethylsiloxane coating, 65 µm polydimethylsiloxane/divinylbenzene coating, 75 µmcarboxen/polydimethylsiloxane coating and 50/30 µm divinylbenzene/carboxen/polydimethylsiloxane ona StableFlex fiber were investigated. The preparation conditions of the chocolate samples were also evaluatedby measuring their effects on the coating composition of the head space. The SPME fiber coated with 50/30µm divinylbenzene/carboxen-polydimethylsiloxane provided the highest extraction efficiency, especiallywhen the samples were extracted at 60 °C for 30 min under dry conditions. Eighty-one blends were extractedand experimentally detected most of which have been formerly stated as odor-active components.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleOPTIMIZATION OF SOLID-PHASE MICROEXTRACTION CONDITIONS OF MILK CHOCOLATEen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentAmasya Üniversitesien_US
dc.identifier.volume46en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage82en_US
dc.identifier.endpage96en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid417008en_US
dc.identifier.doi10.15237/gida.GD20055
dc.department-tempAmasya Üniversitesi, Suluova Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Amasya, Türkiye Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara, Türkiye Department of Food Science and Technology, Faculty of Nutrition and Food Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Tekirdağ, Türkiye Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya ve Metalurji Mühendisliği Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, İstanbul, Türkiye Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Eskişehir, Türkiye Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya ve Metalurji Mühendisliği Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, İstanbul, Türkiyeen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster