• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The Fatty Acid Composition and Cholesterol and Vitamin Contents of Different Muscles of Esox lucius (Linnaeus, 1758) Living in Lake Ladik

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2010

Yazar

Kandemir, Sevket

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study examines the fatty acid composition and cholesterol and vitamin contents of the muscles, liver, gonad and kidneys of pike living in Lake Ladik. Of the total Saturated Fatty Acids (SFA), the most predominant fatty acids present in both males and females are palmitic acid (16:0), stearic acid (18:0) and myristic acid. The difference between the muscles are insignificant (p>0.05). With regard to the Monounsaturated Fatty Acids (MUFA), 18:1n-9, 18:1n-7 and 16:1 are predominantly found in the liver. The difference between the kidneys and the gonads are significant (p<0.05) but there is no significant difference between other muscles (p>0.05). Of the polyunsaturated fatty acids, the amount of n-3 PUFA is significantly different in muscle tissues compared with those of other tissues. Similar results were obtained for n-6 PUFA in kidney and for n-3/n-6 proportion in muscle tissues. The examination of the general compositions of the fatty acids reveal an intensification on 16:0, 16:1, 18:0, 18:1n-9, 18:1n-7, 20:4n-6, 20:5n-3 and 22:6n-3. EPA + DHA amount and PUFA/SFA proportion are the highest in muscle tissue. The least amount of cholesterol on the other hand is found in muscle tissue and there is a significant difference with those of other tissues (p<0.05). The highest amount of K1 and K2 vitamins are found in gonads and D2, D3 and alpha-tocopherol were highest in liver. These analyses are conducted with GC and HPLC.

Kaynak

JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES

Cilt

9

Sayı

7

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12450/1618

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2182]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Amasya

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Yönerge || Rehber || Kütüphane || Amasya Üniversitesi || OAI-PMH ||

Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Amasya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: openaccess@amasya.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Amasya by Amasya University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Amasya: