• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of grape pomace and grape seed flours on cookie quality

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2014

Yazar

Acun, S.
Gul, H.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The effects of grape pomace flours, whole grape pomace flour (WPF), pomace flour without seeds (PFWS) and seed flour (SF), on cookie quality were evaluated. Total dietary fibre (TDF) and total phenolics (TP) of WPF, SF and PFWS was determined as 88.7, 83.0 and 62.0% and 357.5, 542.8 and 62.0 g/kg GAE, respectively. TDF and TP of cookies had increased in proportion to rising pomace level. TP and antioxidant activity of cookies containing 10% SF was found to be higher (153.10 g/kg GAE and 5.61 mg/ml, respectively) than others. PFWS had no significant effect on total phenolic and antioxidant activity of cookies. Grape pomace did not significantly affect the width, thickness and spread ratio of cookies. The cookies containing 5% SF was most appreciated in terms of sensorial properties and purchasing intent. When the usage level of grape pomace flours exceeded 10% for all cookie samples, general acceptability and affordability significantly decreased.

Kaynak

QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS

Cilt

6

Sayı

1

Bağlantı

https://dx.doi.org/10.3920/QAS2013.0264
https://hdl.handle.net/20.500.12450/1441

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2182]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Amasya

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Yönerge || Rehber || Kütüphane || Amasya Üniversitesi || OAI-PMH ||

Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Amasya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: openaccess@amasya.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Amasya by Amasya University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Amasya: