• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Rheological and melting properties of sucrose-free dark chocolate

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2017

Yazar

Oba, Sirin
Toker, Omer Said
Palabiyik, Ibrahim
Konar, Nevzat
Goktas, Hamza
Cukur, Yusuf
Artik, Nevzat
Sagdic, Osman

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In this study, sugar-free dark chocolate was produced from isomalt and maltitol by (V) seeding technique as an alternative to conventional tempering process. The effect of (V) seed concentrations on the particle size distribution (PSD), textural, rheological and melting properties of the final products were examined and the results were compared with those of conventional sugar-free dark chocolates. For this aim, conched dark chocolates were melted and crystallised with (V) seeds which were added at different concentrations (0.5, 0.6, 0.7, 0.8, 0.9 and 1.0%, m/m). According to the results PSD, hardness, rheological and melting properties were not influenced by seeding technique compared to conventional tempering method. On the other hand, inverse relation was observed between largest particle size and specific surface area of the samples. Hardness values of isomalt and maltitol including samples were found to change between 15.33-18.79N. Casson model best described the flow behaviour of the sugar-free chocolates. As a result, seeding technique can be used as an alternative method in sugar-free dark chocolate production in terms of quality and physical properties.

Kaynak

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

Cilt

20

Bağlantı

https://dx.doi.org/10.1080/10942912.2017.1362652
https://hdl.handle.net/20.500.12450/1094

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2182]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Amasya

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Yönerge || Rehber || Kütüphane || Amasya Üniversitesi || OAI-PMH ||

Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Amasya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: openaccess@amasya.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Amasya by Amasya University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Amasya: