Yazar "Tuba Yıldırım" için listeleme
-
Antibacterial Effects of Methanol Extracts of Some Plant Species Belonging to Lamiaceae Family
Ceren Yavuz; Duygu Dereli Kılıç; Arif Ayar; Tuba Yıldırım (2017)Species belonging to Lamiaceae family are used as an antibacterial agent among medical plants. The aim of the present study was to determinate the antibacterial effects of the methanolic extracts of some plant species ... -
Çiğ süt ve peynirlerde koagulaz pozitif stafilokoklar
Tuba Yıldırım; Belgin Sırıken; Ceren Yavuz (2016)Stafilokokal intoksikasyonlar (SE), pek çok ülkede en sık görülen bakteriyel gıda kaynaklı zehirlenmeler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. SE'ler başta Staphylococcus aureus olmak üzere bazı koagulaz pozitif stafilokok ... -
Generation of mouse hybridomas secreting anti-Salmonella Enteritidis antibodies and their preliminary characterization
Salmonella Enteritidis’e karşı monoklonal antikor üretmek amacıyla BALB/c fareler inaktif bakteri ile periton içi bağışıklandı. Beşinci bağışıklamada en yüksek yanıtı veren hayvana ait dalak hücreleri fare Sp2/0 miyeloma ... -
In vitro effects of ıvermectin and sulphadiazine on toxoplasma gondii
Melek Bilgin; Tuba Yıldırım; Murat Hökelek (2013)Objective: Ivermectin and sulphadiazine were tested individually to determine their in vitro effects on Toxoplasma gondii grown in human epidermoid larynx carcinoma (Hep-2) cell culture. Study Design: In-vitro study. ... -
Kistik fibrozisli hastalardan izole edilen pseudomonas aeruginosa suşlarında plazmid aracılı kinolon direncinin araştırılması
Ahmet Yılmaz Çoban; Tanrıverdi Yeliz Tanrıverdi Çaycı; Tuba Yıldırım; Zayre Erturan; Belma Durupınar; Bülent Bozdoğan (2011)Pseudomonas aeruginosa doğada yaygın olarak bulunan ve ciddi nozokomiyal enfeksiyonlara neden olan bir bakteridir. Birçok antibakteriyel ajana karşı intrensek dirence sahip olması nedeniyle P.aeruginosa ile oluşan ... -
Sığır kıyma ve köftelerinde Salmonella spp. varlığı
Tuba Yıldırım; Bilgin Sırıken; Ceren Yavuz (2016)Günümüzde her yıl milyonlarca insan gıda kaynaklı hastalıklardan ölmektedir. Sığır orjinli etler de insanlarda Salmonella nedenli enfeksiyonlarda önemli rol oynamaktadır. Bu çalışma; Amasya bölgesinde tüketime sunulan sığır ...