• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The Impacts of Acidophilic Lactic Acid Bacteria on Food and Human Health: A Review of the Current Knowledge

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2023

Yazar

Icer, Mehmet Arif
Ozbay, Sena
Agagunduz, Duygu
Kelle, Bayram
Bartkiene, Elena
Rocha, Joao Miguel F.
Ozogul, Fatih

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The need to improve the safety/quality of food and the health of the hosts has resulted in increasing worldwide interest in acidophilic lactic acid bacteria (LAB) for the food, livestock as well as health industries. In addition to the use of acidophilic LAB with probiotic potential for food fermentation and preservation, their application in the natural disposal of acidic wastes polluting the environment is also being investigated. Considering this new benefit that has been assigned to probiotic microorganisms in recent years, the acceleration in efforts to identify new, efficient, promising probiotic acidophilic LAB is not surprising. One of these effots is to determine both the beneficial and harmful compounds synthesized by acidophilic LAB. Moreover, microorganisms are of concern due to their possible hemolytic, DNase, gelatinase and mucinolytic activities, and the presence of virulence/antibiotic genes. Hence, it is argued that acidophilic LAB should be evaluated for these parameters before their use in the health/food/livestock industry. However, this issue has not yet been fully discussed in the literature. Thus, this review pays attention to the less-known aspects of acidophilic LAB and the compounds they release, clarifying critical unanswered questions, and discussing their health benefits and safety.

Cilt

12

Sayı

15

Bağlantı

https://doi.org/10.3390/foods12152965
https://hdl.handle.net/20.500.12450/2660

Koleksiyonlar

  • PubMed İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [458]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [1574]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2182]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Amasya

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Yönerge || Rehber || Kütüphane || Amasya Üniversitesi || OAI-PMH ||

Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Amasya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: openaccess@amasya.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Amasya by Amasya University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Amasya: