• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Amasya
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

CHEMICAL COMPOSITIONS AND ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF SIX DIFFERENT TURKISH PROPOLIS SAMPLES

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2017

Yazar

Yavuz, Ceren
Erturk, Omer

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The aim of this study was to evaluate the antimicrobial activity of six different propolis samples on different groups of microorganisms and compare between their chemical compositions. The antimicrobial activities of ethanolic propolis extracts were tested against four Gram-positive bacteria (Bacillus cereus, Clostridium perfringens, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus), six Gram-negative bacteria (Escherichia coli, Klebsiella pneurnoniae, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Shigella sonnei, Yersinia enterocolitica), two yeasts (Candida albicans, Saccharomyces cerevisiae) and mold (Aspergillus niger) by disc diffusion and microdilution method. Minimum inhibitory concentration (MIC) was determinated using serial dilution technique to determine the antibacterial potency. The MIC values against these bacteria ranged from 6.25 to 50 mu g/mL. Bioactive components of ethanolic propolissamples were determined by high-temperature high resolution gas chromatography coupled to mass spectrometry. According to this study ethanolic propolis samples can be used as alternative for the current synthetic antimicrobial and antioxidant agents.

Kaynak

FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN

Cilt

26

Sayı

4

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12450/1137

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2182]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Amasya

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Yönerge || Rehber || Kütüphane || Amasya Üniversitesi || OAI-PMH ||

Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Amasya, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz: openaccess@amasya.edu.tr

Creative Commons License
DSpace@Amasya by Amasya University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Amasya: