Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Süt orjinli Lactococcus lactis izolatlarının antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi ve identifikasyonu
(Amasya Üniversitesi, 2016)
Laktik asit bakterileri, hızlı asit oluşumu ve doğal antimikrobiyal maddeler salgılayarak ürünün raf ömrünü uzatan, tüketici sağlığını patojenlere karşı koruyan starter kültürler olarak kullanılmaktadırlar. Sütlerde ...
Juglans regia L. ve türlerinin yapraklarının ayrışma süreçlerinin incelenmesi
(Amasya Üniversitesi, 2016)
Karasal ekosistemlerde sonbaharda absisyona uğrayan yapraklar toprak üzerindeki ölü örtü tabakasınının büyük bir kısmını oluştururlar. Ölü örtü zamanla toprakta yer alan bakteri, mantar ve diğer canlılar tarafından ayrışmaya ...
Çiğ süt örneklerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin fenotipik ve genotipik yöntemlerle karakterizasyonu
(Amasya Üniversitesi, 2016)
Laktik asit bakterileri (LAB), fermente gıdaların üretiminde starter kültür olarak kullanılan ve bazı antimikrobiyal maddeler üreterek patojen bakterileri inhibe edebilen mikroorganizmalardır. Bu çalışmada; Amasya ilinde ...